Bournemouth University

Bournemouth University

The Brief

In the light of vital contributions to some Oscar-nominated blockbuster movies, Bournemouth University had already gained an international reputation for its arts, media and film work but having acquired new satellite premises, were looking to enhance their facilities even further.

Project Proposal

Bournemouth University commissioned EI Projects to construct a professional motion capture green screen standing some six metres tall with large radius infinity curves at corner and floor junctions, bespoke colour coded flooring with bespoke overhead lighting gantry. The drive-in facility (one of the largest in the UK) rivalled that of any dedicated film studio. What was originally a disused furniture depository was totally transformed along with accompanying offices, a meeting room, kitchen tea point, DDA compliant W.C.’s and a caged store. The stunning results were extremely well received by Bournemouth University leaving others in this field literally green with envy!

Services Provided 

Green Screen & Motion Capture • Floor Finishes  • Decorations • Black-out Blinds • W.C.’s • Electrical • Lighting • Data ● Gas Heating • Ventilation

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Project Details

  • Client Bournemouth University
  • Location Bournemouth
  • Duration 12 Weeks
  • Project Type Green Screen and motion Capture
  • Value £225k